Представники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення спільно з Міністерством внутрішніх справ перевірили близько п'яти тисяч громадських закладів на предмет виконання вимоги про заборону ретрансляції російських каналів, повідомляє прес-служба Нацради.

Зокрема, перевірка пройшла в готелях, на базах відпочинку, розважальних та інших закладах.

«З 1 по 5 вересня більшість припинили трансляцію заборонених російських каналів відразу після повідомлення або протягом доби», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що після попередження та проведення роз'яснювальної роботи більшість громадських закладів зупиняли ретрансляцію каналів «РТР Планета», «Росія-24», «Росія-1», НТВ, «Звезда», Life News та інших.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 березня Київський адміністративний суд виніс рішення, згідно з яким в Україні має бути припинена ретрансляція чотирьох російських каналів «Перший канал», «РТР-Планета», «Росія-24», «НТВ-Мир». Таке рішення суд обґрунтував наявністю в телеперадачах зазначених каналів антиукраїнської пропаганди.

Крім цього Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до провайдерів з вимогою відключити мовлення україномовної версії телеканалу Euronews. При цьому Нацрада вже заборонила ретрансляцію російського телеканалу «РБК-ТВ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом