В уряді не виключають введення обмежень на проліт літаків над територією РФ, якщо країни Заходу запровадять нові секторальні санкції проти Росії. Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

«Чи будуть нові санкції - треба у них (країн Заходу) запитати, але, якщо будуть санкції, пов'язані з енергетикою, подальші обмеження для нашого фінансового сектора, нам доведеться відповідати асиметрично», - сказав він.

«Наприклад, обмеження у транспортній сфері», - додав прем'єр.

«Ми виходимо з того, що у нас дружні відносини з нашими партнерами, і тому небо над Росією відкрито для прольоту, але, якщо нас обмежують, нам доведеться відповідати», - заявив Медведєв, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Якщо західні перевізники будуть літати поза нашим повітряним простором, це може призвести до банкрутства багатьох авіакомпаній, які балансують на межі виживання», - підкреслив він.

Разом з тим глава уряду висловився проти такого розвитку подій.

«Це погана історія; просто хотілося б, щоб наші партнери в якийсь момент це усвідомили», - сказав він. Медведєв також поскаржився з приводу вже оголошених санкцій щодо Росії: «Я сподівався, що наші партнери виявляться розумнішими».

Як повідомляв ForUm, ЄС має намір затвердити санкції проти РФ у понеділок, 8 вересня.

Голова Європейської ради Герман Ван Ромпей заявив, що ЄС готовий переглянути свої наміри ввести нові санкції проти Росії, якщо перемир'я між українською владою та членами незаконних збройних формувань буде дотримуватися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47