Білорусь прийняла більше трьох тисяч біженців з України, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

«Напевно, більше трьох тисяч (біженців - Ред.), які переїхали і просять залишитися тут», - сказав він в інтерв'ю ведучому програми «Вести в суботу», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Раніше президент Білорусі підписав указ, який зрівнює у правах білоруських громадян та українців у питанні доступу до середньої освіти дітей.

За словами Лукашенка, «ми організовано це робимо (приймаємо біженців - Ред.), тому що можна запустити масу людей і вони житимуть в умовах гірших, ніж зараз в Україні».

«Ми не хочемо, щоб люди жили в наметах, тому ми надали їм усі можливості. Не треба ніяких довідок медичних, грошей на це та інше. Людина в біді - вона приїхала, ми її оглянули сім'ю та інше, захворювання, вони навіть нам вдячні», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, раніше Лукашенко врегулював правовий статус переселенців з Донбасу, підписавши Указ «Про перебування громадян України у Республіці Білорусь».

Станом на 1 вересня Державна служба з надзвичайних ситуацій зареєструвала 215 594 вимушених внутрішніх переселенців із зони проведення антитерористичної операції на сході України і Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом