У Міністерстві закордонних справ Росії заявляють, що зближення України з НАТО ускладнить процес врегулювання ситуації на Донбасі. Про це йдеться в коментарі МЗС РФ у зв'язку з проведенням саміту НАТО в Уельсі.

«Суть і тональність заяв щодо ситуації навколо України разом з анонсованими планами проведення спільних з Києвом навчань країн-членів НАТО на території цієї країни до кінця 2014 року неминуче призведуть до нагнітання напруженості, ставлять під загрозу зриву прогрес, що намітився у мирному процесі в Україні, сприяють посиленню розколу в українському суспільстві», - вважають у міністерстві.

У відомстві підкреслили, що на саміті взята лінія на просування інфраструктури НАТО «на Схід» та нарощування військового присутності Альянсу поблизу кордонів Росії. «Ці плани виношувалися давно, і українська криза стала лише приводом для початку їх реалізації», - відзначили в МЗС РФ.

Нагадаємо, країни-члени НАТО домовилися про підтримку постійної присутності і активності на східному кордоні Альянсу на ротаційній основі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом