Продаж ліцензій на зв'язок стандарту 3G повинен відбуватися виключно на публічному і прозорому конкурсі з участю європейських компаній. Про це на засіданні уряду в п'ятницю, 5 вересня, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що впровадження зв'язку у форматі 3G необхідно Україні: «Нам треба розвивати свій ринок телекомунікацій і, нарешті, запустити на ринок компанії, які зможуть отримати ліцензію на швидкий Інтернет, і таким чином дати нову якість послуг в Україні».

Прем'єр зазначив, що зараз сформована монополія на ринку стільникового зв'язку, «де Росія контролює весь мобільний зв'язок України». «Хочу дуже чітко озвучити позицію уряду з цього питання - ми не допустимо монополії на ринку 3G. Моя позиція як прем'єр-міністра чітка - на цей раз Росія не отримає монопольного права на всі ліцензії з телекомунікацій в Україні», - цитує його слова прес-служба Кабміну.

Глава уряду підкреслив, що продаж ліцензій на 3G-зв'язок має відбуватися «винятково на публічному і прозорому конкурсі, а не під столом». Він підкреслив, що необхідно забезпечити конкуренцію з встановленням мінімальної ціни, яка повинна бути обґрунтована: «І це не 200 мільйонів гривень, а мільярди гривень».

«Ми хочемо побачити серед учасників такого відкритого продажу європейські компанії. І для того, щоб демонополізувати ринок, я навіть згоден розглянути випадок, щоб за 1 гривню віддати одну з ліцензій, яку намагаються продати, - тільки з тією метою, щоб тут не було російської монополії і щоб сюди зайшли справжні європейські компанії, які будуть конкурувати. Щоб послуга була за якістю кращою, а за ціною - дешевшою», - зазначив Яценюк.

«Сподіваюся, що відповідні національні регулятори в інтересах України будуть реалізовувати таке рішення уряду», - додав прем'єр-міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43