Потрібно шукати будь-які шляхи мирного вирішення питання на сході України. Про це Forum'у заявив народний депутат України, член фракції Партії регіонів Сергій Матвієнков.

«Я не втомлюся повторювати: нам усім потрібен мир. Так, можна по-різному трактувати висловлювання та вимоги (підписання угоди про припинення вогню, - Ред.). Але для початку варто поспілкуватися з людьми, які були під бомбардуваннями, живуть в зоні АТО, які там працюють, перебувають увесь час», - заявив він.

Нардеп додав, що «в будь-якому варіанті потрібно припинити те, що відбувається зараз, а потім сідати і починати з усім цим розбиратися, вирішувати питання політичними шляхами». «Адже прекрасно видно: військового шляху вирішення питання немає. Це тисячі загиблих. Причому гинуть кращі представники нації: молодь, інтелігенція. Це хлопці, які повинні займатися бізнесом, економікою, будувати сім'ї», - акцентував політик.

Він також упевнений, що міркування про те, що в разі підписання документа з ДНР та ЛНР, Україна тим самим побічно визнає їх, а також вони перестають бути терористичними організаціями, недоречні. «Це мене завжди дивує. Коли в США терористи захоплюють у магазині заручників - влада веде переговори. А у нас чомусь вважають, що коли захоплені тисячі людей, то не можна вести переговори. Потрібно шукати будь-які шляхи мирного вирішення питання. Всі. Крапка», - переконаний Матвієнков.

Крім того, політик пояснив, що в разі підписання документа в Мінську, він не потребуватиме затвердження парламентом України. «У цьому варіанті ніякої ратифікації бути не повинно», - пояснив парламентарій.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом