Естонія, Латвія, Литва, Великобританія, Данія, Норвегія та Нідерланди у ході саміту НАТО в Уельсі підписали угоду про намір створити об'єднані військові сили швидкого реагування (Joint Expeditionary Force), повідомляє прес-служба Міністерства оборони Естонії.

«Об'єднані військові сили швидкого реагування дають Естонії дуже хорошу можливість продовжувати працювати в тісній співпраці з Великобританією та іншими союзниками по бойовому братерству, з якими ми пов'язані операцією Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (МССБ) на півдні Афганістану», - заявив міністр оборони Естонії Свен Міксер.

«Створення таких військ - це конкретний крок у напрямі підвищення можливостей НАТО реагувати на події», - додав він.

Нове збройне формування буде створене протягом найближчих кількох років з ініціативи Великобританії і складатиметься з підрозділів наземних, морських та військово-повітряних сил семи країн Альянсу. Метою формування стане швидке реагування на воєнні загрози для будь-якої країни - члена НАТО, а також на стихійні лиха та гуманітарні кризи, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна порушуватиме питання про вступ до Північноатлантичного альянсу після проведення необхідних для цього реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121