Глава представництва України при Організації Об'єднаних Націй Юрій Сергєєв заявляє про підготовку Росією широкомасштабної окупації Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Центру новин ООН.

«Останні дії Росії свідчать про підготовку широкомасштабної окупації під російським контролем - як це було в Осетії. Представники Росії почали масовий процес видачі російських паспортів у Донецьку та Луганську. Це робиться для того, щоб дати привід російській владі ввести в Україну війська під приводом захисту своїх громадян», - сказав Сергєєв на прес-конференції в Нью-Йорку (США) 4 вересня.

За його словами, після зустрічі в Мінську двох президентів - України та Росії - ситуація тільки погіршилася. Він звернувся по допомогу до міжнародного співтовариства.

Представник України сказав, що вранці 4 вересня «російські танки рушили з Новоазовська в напрямку Маріуполя», повідомляють «Українські новини».

За словами дипломата, їх просування зупинили Збройні сили України та місцеві жителі.

Сергєєв також зазначив, що тривають обстріли із російської території з використанням пускових ракетних установок «Смерч» та «Ураган».

«Враховуючи ці складні обставини, ми змушені звернутися по міжнародну економічну і фінансову підтримку з тим, щоб допомогти Україні протистояти іноземній агресії. Ми закликаємо міжнародне співтовариство продовжувати тиснути на Російську Федерацію і змусити її припинити агресію й відмовитися від політики, абсолютно неприйнятної в XXI столітті», - додав Сергєєв.

У той же час він висловив сподівання на те, що 5 вересня на зустрічі в Мінську (Білорусь) тристоронньої контактної групи за участю України, Росії та ОБСЄ вдасться розпочати переговори про мирне врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях і що там будуть зроблені реальні кроки для досягнення миру.

Нагадаємо, 28 серпня Президент Петро Порошенко заявив про вторгнення російських військ в Україну.

4 вересня Порошенко заявив, що двостороннє припинення вогню є можливим у разі підписання документа щодо реалізації мирного плану на зустрічі контактної групи 5 вересня в Мінську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77