Генеральний секретар Турбйорн Ягланд заявив про те, що врегулюванню ситуації в Україні можуть перешкодити «радикальні елементи».

При цьому Рада Європи вітає пропозиції президента РФ Володимира Путіна з врегулювання конфлікту в Україні і сподівається на реалізацію цього плану. «Проблема таких конфліктів (а ми бачили такі конфлікти і раніше) в тому, що є з обох боків радикальні елементи, які не хочуть йти в позитивному напрямі і прагнуть підірвати будь-яку ініціативу», - сказав Ягланд журналістам сьогодні, 4 вересня.

На його думку, дуже важливо в таких випадках підтримувати позитивну динаміку і робити позитивні кроки з обох боків, щоб один крок призвів до іншого, повідомляє РІА «Новости».

«Одним із позитивних кроків міг би бути обмін полоненими», - сказав Ягланд. За його словами, потрібно зробити все для того, щоб допомогти мирним громадянам, які страждають від конфлікту.

Як раніше повідомляв ForUm, президент РФ Володимир Путін вважає, що для припинення кровопролиття і стабілізації обстановки на сході України обидві сторони конфлікту повинні узгодити і зробити низку дій: припинити активні наступальні операції збройних сил, відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією та всіма видами систем залпового вогню, виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян та населених пунктів у зоні конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом