Лідери самопроголошених Донецької та Луганської Народних Республік заявляють про готовність припинити вогонь, якщо влада України підпише план врегулювання ситуації на сході країни 5 вересня, йдеться в спільній заяві ДНР і ЛНР.

«Глава Донецької Народної Республіки Олександр Захарченко та голова Луганської Народної Республіки Ігор Плотницький заявили, що готові завтра, 5 вересня 2014 року, о 15:00 віддати наказ про припинення вогню, якщо вдасться досягти домовленостей і якщо представники України підпишуть план політичного врегулювання конфлікту», - йдеться в заяві.

При цьому, відповідаючи на запитання про готовність припинити вогонь у відповідь на одностороннє припинення вогню силами антитерористичної операції, один із лідерів ДНР Андрій Пургін сказав: «Подивимося, як вони виконуватимуть свою припинення вогню. Якщо дійсно вогонь припиниться з їх боку, може бути, і ми припинимо вогонь», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того, глави ДНР і ЛНР заявили, що в п'ятницю, 5 вересня, у Мінську нададуть на розгляд контактної групи свої пропозиції про режим припинення вогню, в яких будуть детально прописані гарантії дотримання цього режиму сторонами конфлікту».

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив про те, що готовий віддати наказ про припинення вогню в разі підписання документа щодо реалізації мирного плану 5 вересня на зустрічі контактної групи в Мінську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112