У Державній прикордонній службі України заявили, що пункт пропуску «Красна Талівка» (Луганська обл.) всю ніч обстрілювали з території Російської Федерації.

Про це повідомили в прес-службі прикордонного відомства.

«Протягом всієї ночі здійснювався обстріл пункту пропуску «Красна Талівка» (Луганська обл.). Обстріл здійснювався з н.п. Прогной (РФ). Після першого артобстрілу о 22.00 російський безпілотний літальний апарат провів розвідку району і залетів на територію України на глибину до 3 км. Після цього обстріли тривали», - йдеться в повідомленні.

Разом із тим 2 вересня о 20.00 з території РФ на території України здійснено артилерійсько-мінометний обстріл у районі н.п. Камишне (Луганська обл.). Внаслідок обстрілу два прикордонники отримали поранення. У населеному пункті пошкоджені будівлі.

Згідно з повідомленням обстановка на державному кордоні, особливо в межах Донецької та Луганської областей, залишається напруженою. Держприкордонслужба також продовжує комплекс заходів з охорони та оборони узбережжя Азовського моря і контролю над державним кордоном у зоні бойових дій з другого рубежу.

Як повідомляв ForUm, минулого тижня спостерігачі ОБСЄ вперше зафіксували стрілянину в бік України з російської території в різний час доби на різній відстані від КПП «Донецьк» (РФ).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом