Міністерство внутрішніх справ України встановило, що замовником резонансного вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва був Олександр Мельник. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

«Слідчими МВС були встановлені особи підозрюваних у вбивстві мера Кременчука Олега Бабаєва. Ними виявилися: Ігор Пасічник, уродженець Кременчуцького району, а також Ігор Євсєєв та Ігор Куник, уродженці Черкаської області. Так, Пасічник і Куник раніше були неодноразово судимі за скоєння тих чи інших злочинів. Названі особи, попри опір працівникам міліції, було затримано за скоєння кримінального злочину. За місцем їх проживання проведені обшуки, під час яких було виявлено кілька одиниць зброї. Цим особам було висунуто підозру у вчиненні умисного вбивство, а також обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - зазначив він.

Також, за словами чиновника, міністерством були встановлені особи безпосередніх замовників убивства.

«Під час допиту підозрювані у вбивстві Олега Бабаєва зізналися, що за свої діяння отримали 70 тисяч доларів від громадянина Крижанівського, який, до речі, є досить авторитетним бізнесменом в Кременчуці. За скоєння кримінального злочину цю людину вже затримано. Під час допиту Крижанівський повідомив, що умисне вбивство Олега Бабаєва було замовлено Олександром Мельником. На даний момент у квартирі Мельника проводяться слідчі дії, триває обшук», - заявив Шкіряк.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 липня близько 10.00 в Кременчуці, недалеко від місця свого проживання на вулиці Сумській, пострілом в груди з вогнепальної зброї був убитий мер міста Олег Бабаєв.



Міліція розглядала кілька версій вбивства Бабаєва: вони стосувалися його професійної, підприємницької діяльності, а також особистих мотивів.



Валентин Цімох

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

616