НАТО і Україна в рамках саміту Альянсу в Ньюпорті (Уельс) обговорять кроки на шляху зміцнення партнерства, заявив генсек НАТО Андрес Фог Расмуссен.

«У нас буде зустріч з президентом України Петром Порошенком, і ми зможемо накреслити конкретні кроки, щоб зміцнити наше партнерство», - заявив генсек Альянсу, відповідаючи на питання, чи буде в ході саміту обговорюватися можливе членство України в НАТО.

Расмуссен також зазначив, що агресія Росії проти України стане одним з основних питань на порядку денному саміту.

«Ми продовжуємо закликати РФ відкликати свої війська з території України, припинити поставки зброї і розпочати конструктивний політичний процес», - сказав він.

Генсек НАТО в черговий раз зазначив, що Альянс вітає рішення кризи в Україні мирним шляхом, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Що стосується мирного плану, то я хочу підкреслити, що ми вітаємо всі умови, спрямовані на мирне розв'язання цієї кризи в Україні. Ми, на жаль, є свідками російської участі в діях щодо дестабілізації на сході України», - резюмував Расмуссен.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко відбув 4 вересня на саміт НАТО, який проходить в Уельсі (Великобританія) 4-5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом