Прагнення київської влади переглянути позаблоковий статус України пускає під укіс зусилля з мирного врегулювання конфлікту на південному сході країни. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Саме в той момент, коли намацуються підходи для того, щоб почати вирішувати конкретну проблему між Києвом і ополченцями, прозвучала вимога київської влади про необхідність відкинути позаблоковий статус і почати вступати в НАТО. Це вірна спроба пустити під укіс всі зусилля, спрямовані на зав'язування діалогу з метою забезпечити національну безпеку», - сказав міністр на зустрічі з генсеком Ради Європи.

Міністр закликав країни припинити провокувати подібні підходи і продовжувати роботу щодо мирного врегулювання конфлікту.

«Необхідно покласти край подібним спробам, припинити провокувати такого роду підходи з-за кордону і всім працювати в одному напрямку - забезпечувати національну єдність в Україні», - зазначив Лавров, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Деякі наші західні партнери, включаючи найвпливовішого - Сполучені Штати - хочуть, щоб виграло НАТО і перемогла ситуація, коли Америка диктує всім свою волю. Ця концепція винятковості, яку неодноразово проголошував президент Обама, до добра не доведе. Вже не довела», - сказав міністр.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів має намір внести на розгляд Верховної Ради закон про скасування позаблокового статусу країни і відновлення курсу України на членство в НАТО.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко відбув сьогодні, 4 вересня, вранці на саміт НАТО, який проходить в Уельсі (Великобританія) 4-5 вересня. В ході робочого візиту в Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії Порошенко виступить на засіданні глав держав і урядів Альянсу, візьме участь у засіданні Комісії Україна-НАТО, а також проведе низку зустрічей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом