На привокзальній площі станції Харків-Пасажирський транспортні міліціонери вилучили у двох жителів Львівської області арсенал зброї.

Про це повідомляє прес-служба Управління МВС України на Південній залізниці.

Як стало відомо, військовослужбовці однієї з частин Збройних сил України приїхали у Харків із зони АТО без відповідних документів на відрядження. У чоловіків 1978 і 1987 року народження правоохоронці вилучили два автомати Калашникова (АК-74 і АКС-74У), 12 магазинів до автомата, 495 патронів калібру 5,45 мм, три гранати РГД-5, гранату Ф-1 і реактивну протитанкову гранату РПГ-26.

Відомості про ці події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, також відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 410 Кримінального кодексу України (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

За вчинення подібного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Матеріали за цим фактом надалі будуть передані у військову прокуратуру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом