Російська сторона не отримувала будь-яких документів від французької сторони з приводу можливого розриву контракту на постачання російським ВМФ вертольотоносців "Містраль". Про це в четвер, 4 вересня, заявив заступник голови Військово-промислової комісії при уряді РФ Олег Бочкарьов.

"Ніяких офіційних документів з приводу можливого непостачання вертольотоносців "Містраль" російська сторона від Франції не отримувала. Робота за цим контрактом триває. Наші люди там працюють, навчання екіпажів триває. Росія свої зобов'язання за цим контрактом повністю виконує", - сказав Бочкарьов.

Він зазначив, що після заяви президента Франції Франсуа Олланда в середу ввечері про припинення постачання Росії першого вертольотоносця "Містраль" була схожа реакція офіційних структур Франції, яка говорить про те, що не факт, що контракт може бути розірвано.

"Треба спокійно працювати і дочекатися зміни обстановки. Поки робота за цим проектом йде за планом. Треба віддати належне російським і французьким суднобудівникам: вони працюють якісно. Мені складно коментувати політичні заяви, але я впевнений, що дружба російського і французького народу переможе", - сказав Бочкарьов.

За його словами, розрив контракту щодо "Містралів" для російської системи озброєнь абсолютно не критичний.

"Контракт щодо "Містралів" - це був нормальний жест міжнародного військово-технічного співробітництва, на якому дуже сильно наполягала Франція. Це була не наша ініціатива. Вони запропонували Росії закупити вертольотоносці, ми пішли на цю угоду", - додав він, повідомляє «Інтерфакс-АВН».

Нагадаємо, Президент Франції Франсуа Олланд 3 вересня заявив, що Франція не бачить достатніх підстав для поставки Росії першого корабля типу «Містраль», який повинен бути переданий цієї осені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56