Єврокомісія надасть протягом дня Раді Європейського Союзу пропозиції щодо санкцій проти Російської Федерації у зв'язку з ситуацією в Україні, повідомила 3 вересня офіційний представник Єврокомісії Піа Аренкільде Хансен.

При цьому вона уточнила, що зміст пропозицій Єврокомісії щодо санкцій проти РФ «сьогодні озвучено не буде».

«Ми просто оголосимо про передачу наших пропозицій Раді ЄС. Суть обмежувальних заходів буде озвучена тільки після їх офіційного затвердження радою ЄС і набуття чинності», - підкреслила вона.

«Країни ЄС домовилися про прийняття санкцій письмовою процедурою на рівні послів», - додала представник ЄК. Це означає, що країнам ЄС не потрібно скликати нову міністерську зустріч для введення додаткових санкцій у силу.

Прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон - Майя Косьянчич у свою чергу повідомила, що Єврокомісія надасть пропозиції щодо санкцій Раді ЄС незалежно від ситуації з перемир'ям в Україні. «Мандат Єврокомісії, наданий їй Європейською радою (самітом ЄС 30 серпня), включає підготовку пропозицій про санкції. Єврокомісія повинна виконати цей мандат. Подальші рішення має ухвалити Рада ЄС», - підкреслила вона, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

У той же час, за словами Косьянчич, Єврокомісія «візьме до уваги останні результати переговорів президентів Росії Володимира Путіна та України Петра Порошенка під час вирішення питання про санкції», але «чекає додаткової інформації про ситуацію на сході України».

Як раніше повідомляв ForUm, за неофіційними даними, Євросоюз планує розширити запроваджені в липні санкції проти РФ у фінансовому, оборонному секторах та секторі високих технологій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63