Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд - має намір щотижня перевіряти стан золотовалютних резервів Національного банку України, а також коливання курсу національної валюти. Про це йдеться в оновленому меморандумі між Україною і МВФ.

«НБУ щомісячно, не пізніше 25 числа кожного місяця, буде надавати МВФ поточний баланс, а також баланс банківських активів, - йдеться в меморандумі. - Крім того, НБУ буде щотижня надавати до Фонду інформацію про стан золотовалютних резервів і коливання курсу національної валюти, включаючи інформацію про щотижневий обсяг валютних інтервенцій», - повідомляє «УНІАН».

Крім того, НБУ буде щомісяця звітувати про рефінансування банків і надавати щотижневу інформацію про стан банківської системи, включаючи обсяг боргу і кредитів, отриманих від НБУ.

Раніше Міжнародний валютний фонд визначив порядок щоденного встановлення офіційного курсу гривні в рамках реалізації програми співробітництва між Україною і МВФ. Крім того, згідно з меморандумом, Нацбанк має намір до кінця року поповнити обсяг резервів на 1 млрд дол. за рахунок купівлі валюти на міжбанківському ринку.

Як раніше повідомляв ForUm, Міжнародний валютний фонд, керуючись припущенням про те, що військові дії на сході країни триватимуть до кінця 2014 року і будуть мати місце в 2015 році, погіршив прогноз падіння економіки України до 7,25% за підсумками 2014 року з 6,5%, прогнозованих раніше.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом