Міністерство Російської Федерації вимагає від Києва провести ретельне і неупереджене розслідування смерті фотокореспондента МІА «Росія сьогодні». Про це йдеться в повідомленні прес-служби зовнішньополітичного відомства Росії.

«Вимагаємо від Києва проведення ретельного та неупередженого розслідування вбивства Стеніна і суворого покарання винних. За кілька місяців Росія втратила в Україні чотирьох своїх журналістів - нечувана ситуація, в тому числі порівняно з іншими кривавими збройними конфліктами останніх років. Протиправна практика перешкоджання журналістській діяльності, у тому числі через напади, вбивства та неправомірні затримання і викрадання співробітників неугодних київській владі ЗМІ, має бути негайно припинена. Очікуємо відповідного рішучого впливу на Київ з боку міжнародного співтовариства, у тому числі США і країн Європейського союзу, які так турбуються про свободу слова та ЗМІ в інших країнах і регіонах світу», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, президент Росії Володимир Путін висловив свої співчуття рідним і близьким загиблого фотокореспондента Андрія Стеніна.

Нагадаємо, результати генетичної експертизи підтвердили смерть російського фотокореспондента Андрія Стеніна сході України. Крім цього, у смерті фотокора слідчий комітет РФ звинуватив українську армію.

Фотокореспондент «Росії сьогодні» Андрій Стенін, який працював у Донецьку, Слов'янську та інших містах сходу України, не виходив на зв'язок з 5 серпня.

11 серпня посольство Російської Федерації в Києві спрямувало в Міністерство закордонних справ України ноту з проханням надати інформацію про місцеперебування російського фотожурналіста Стеніна.

Також представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі щодо свободи засобів масової інформації Дуня Міятович вимагала відпустити журналіста.

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії не виключало, що журналіста Стеніна викрала Нацгвардія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом