ПАТ «Київенерго» інформує мешканців Києва про те, що не планує відключати їх від електропостачання, проте зробить це, якщо відповідна вимога надійде від Міненерговугілля та НЕК «Укренерго». Про це повідомляє прес-служба компанії.

«У разі виникнення непередбачених ситуацій у роботі об'єднаної енергосистеми України, згідно з розпорядженням Міненерговугілля та НЕК «Укренерго» можлива реалізація заходів, спрямованих на обмеження електропостачання», - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що в Києві графіки обмеження споживання електричної енергії поширювалися переважно на промпідприємства. Вони були введені НЕК «Укренерго» за погодженням з Міненерговугілля з 11 по 26 серпня 2014 року. Причиною цих обмежень був дисбаланс між виробництвом та споживанням електричної енергії, а також гранично допустимі навантаження на енергосистему через дефіцит палива в Україні в умовах підготовки до осінньо-зимового максимуму.

Наразі «Київенерго», виконуючи розпорядження Міненерговугілля від 2 вересня 2014 року, розробляє спеціальні заходи щодо зниження електроспоживання у вересні до 20% від планових величин (у години з 8:00 до 22:00).

Разом із тим, у компанії підкреслили, що в разі виникнення аварійних ситуацій в енергосистемі України та Києва «Київенерго», як енергопостачальна компанія, буде зобов'язана виконувати вказівки НЕК «Укренерго» - центральної диспетчерської служби України.

Крім того, з метою виконання завдання Міненерговугілля щодо накопичення палива до зимового періоду «Київенерго» просить киян змінити своє ставлення до споживання електроенергії в бік енергоефективності. Так, максимальне навантаження енергосистема України відчуває в робочі дні з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 23:00, а у вихідні дні з 21:00 до 00:00. У ці періоди часу «Київенерго» просить киян за можливості економно використовувати електроенергію і з розумінням ставитися до складної енергетичної ситуації в країні.

У компанії повідомили, що в липні навантаження на енергосистему Києва становило 1380 МВт, що майже на 3% вище від показника аналогічного періоду в 2013 році. У серпні навантаження досягло 1450 МВт, що на 7% перевищує рівень навантаження серпня минулого року.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України спрямувало обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом