З метою впорядкування пасажирських перевезень на приміських маршрутів Києва міська влада планує провести інвестиційний конкурс з будівництва нових автостанцій 5-го класу. Про це повідомив директор комунальної служби перевезень Сергій Савтир, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, це дозволить знизити напруженість серед перевізників, збільшити рентабельність місцевих маршрутів, підвищити комфорт для пасажирів і зменшити ризик виникнення ДТП та заторів у столиці.

«Сьогодні пріоритетним для нас є будівництво таких автостанцій у безпосередній близькості до меж Києва, метрополітену, трамвайних та тролейбусних маршрутів і закріплення початкових/кінцевих зупинок приміських автобусних маршрутів загального користування на цих автостанціях», - зазначив Савтир.

Також він підкреслив, що будівництво нових автостанцій має розпочатися після визначення конкретних місць під їх будівництво та проведення інвестиційного конкурсу.

Директор комунальної служби перевезень наголосив, що впорядкування пасажирських перевезень на території міста згенерує дохід від автостанцій у вигляді касового збору і, відповідно, дозволить збільшити надходження до столичного бюджету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48