Станом на 2 вересня за сприянням у працевлаштуванні в центри зайнятості звернулося 8425 переселенців: 7230 жителів східних регіонів, 1195 - АР Крим.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Міністерства соціальної політики, з допомогою служб зайнятості працевлаштовано 1298 таких громадян: 1015 - зі східних областей та 283 - з Криму. Статус безробітного отримали 4761 людина, 3905 - призначені або відновлені виплати з безробіття.

У відомстві нагадали, що з метою спрощення процедури отримання внутрішньо переміщеними особами статусу безробітного, а також скорочення переліку необхідних для цього документів, уряд вніс зміни в «Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу».

Відтепер реєстрація таких безробітних, надання їм соціальних послуг і матеріального забезпечення здійснюється на основі даних Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. «Це дозволить безробітним переселенцям отримувати послуги центрів зайнятості навіть у разі відсутності трудової книжки», - пояснили в Мінсоцполітики.

Крім того, у всіх центрах зайнятості забезпечено роботу "гарячої" телефонної лінії та визначено відповідального фахівця для надання консультацій переселенцям і сприяння у пошуку підходящої роботи, у тому числі шляхом залучення до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Нагадаємо, за даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України близько мільйона людей були змушені залишити свої будинки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом