Питання відмови Україною від позаблокового статусу і приєднання до НАТО не на часі. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у заявив народний депутат, представник депутатської групи «За мир і стабільність» Віталій Грушевський.

«Сьогодні порушувати питання позаблокового статусу, приєднання до Альянсу - це розкол України. Це аж ніяк не питання сьогоднішнього дня. Ми повинні спочатку встановити мир, розпочати стабілізацію економічної ситуації, а потім через референдум вирішувати такі питання», - вважає він.

Грушевський підкреслив, що сьогодні Україна перебуває у вкрай складній ситуації. «На сході вже не АТО, а воєнні дії, економіка знищена, в Луганській та Донецькій областях діти не можуть піти в перший клас. Це гуманітарна катастрофа», - сказав нардеп.

За його словами, в Україні мають місце невиплати зарплат, нарощування боргів з пенсій, а з 22 вересня планується відключення електроенергії, що призводить до сильного соціального напруження. «Це фактично початок дефолту - і економічного, і політичного», - вважає політик.

«Якщо західні партнери дійсно хочуть нам допомогти, то краще хай зроблять це, анулювавши зовнішній борг України», - підсумував Грушевський.

Нагадаємо, 29 серпня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна має намір відмовитися від позаблокового статусу.

30 серпня в уряді повідомили, що законопроект Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення захисту суверенітету і територіальної цілісності України» зареєстрований у Верховній Раді України 29 серпня.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77