Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв поставив перед урядом Росії завдання домогтися повної енергетичної незалежності Криму від України.

«Ми продовжуємо в цій сфері співпрацювати з нашими партнерами. Звісно, все це робиться не безкоштовно, і це абсолютно нормальні комерційні відносини, - зазначив прем'єр на нараді з віце-прем'єрами. - Але у нас є загальна установка на те, щоб домогтися повної енергетичної незалежності».

«Це робиться не за день, не за місяць, це досить складний процес, - визнав глава уряду. - Але на це виділяються спеціально гроші».

Медведєв нагадав, що завдання із забезпечення повної енергетичної незалежності Криму та Севастополя увійшли у відповідну федерально-цільову програму з розвитку цих регіонів, повідомляє «Кримінформ».

«Треба продовжити роботу на цьому напрямі», - звернувся прем'єр-міністр до учасників наради, прокоментувавши, зокрема, недавній інцидент з відключенням енергопостачання в Криму.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр застеріг від можливості захоплення Росією територій на південному сході України для забезпечення сухопутного доступу в Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48