У Херсонській області на одному з блокпостів на викраденому автомобілі затримано членів незаконних збройних формувань так званої Донецької народної республіки, підозрюваних у вбивстві прокурора нагляду Донецької обласної прокуратури.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС у Дніпропетровській області.

«Під час обшуку у двох мешканців Миколаївської та Донецької областей вилучили посвідчення ДНР, два автомати, магазини і патрони до них, ножі, маски, камуфляжну форму і п'ять грамів конопель», - йдеться в повідомленні.

За словами зловмисників, раніше вони входили до складу військового формування ДНР. «Після звільнення м. Слов'янська Донецької області Збройними силами України зловмисники прийняли рішення вийти з ДНР», - уточнили в міліції.

Так, 18 серпня, прямуючи до Миколаївської області, вони зупинилися в смт. Покровське (Дніпропетровська обл.) і, представившись бійцями Збройних сил України, зупинили автомобіль, на якому пересувався житель Донецької області. «Погрожуючи автоматом, вони відвезли заручника в лісосмугу, де вбили його, після чого заволоділи автомобілем потерпілого», - наголошується в повідомленні.

Як відомо, повідомлення про зникнення 37-річного чоловіка, прокурора нагляду Донецької обласної прокуратури, надійшло в ГУМВС у Донецькій області, але виявити тіло вдалося лише 1 вересня, після затримання зловмисників.


Їм загрожує покарання за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 7 до 15 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом