Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що нинішній саміт НАТО в Уельсі, запланований на 4-5 вересня, стане одним з найважливіших в історії Альянсу.
«Я б сказав, що це буде дуже важливий саміт НАТО. Він відбудеться під час численних криз», - сказав Расмуссен сьогодні на брифінгу в Брюсселі.

Генсек Альянсу підкреслив, що найбільшою кризою в ситуації на сході України є пряме втручання Росії в ці події. У зв'язку з цим він зазначив, що найголовнішим завданням НАТО є захист і оборона населення і територій країн-членів Альянсу.

«Ми узгодимо план дій боєготовності. Він буде відповіддю на агресивну поведінку Росії. Але він також дасть союзникам зброю для відповіді на всі виклики безпеки, де тільки вони можуть виникнути», - сказав Расмуссен.

«Він забезпечить наявність потрібних сил і обладнання в потрібному місці в потрібний час. Це зробить більш видимою присутність НАТО на сході», - додав генсек Альянсу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він також зазначив, що в рамках саміту лідери країн - членів Альянсу планують провести зустріч з Президентом України Петром Порошенком для обговорення його пріоритетів у проведенні реформ і прийняття рішень про конкретні кроки допомоги України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38