Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сумнівається в ефективності розширення західних санкцій проти Російської Федерації за її дії в Україні і закликає Німеччину надати свої пропозиції для врегулювання цієї ситуації. Про це він сьогодні сказав журналістам в Кишиневі.

«Йдеться про посилення вже існуючих санкцій, але я не дуже вірю в те, що вони будуть ефективними, оскільки санкції вплинуть на Росію в середньостроковій перспективі, а Україна бореться вже зараз», - сказав він.

Тому, за його словами, Польща домагається, щоб ті, хто взяв на себе тягар відповідальності за переговори з Росією, головним чином Німеччина, запропонували, як вони планують вирішити цей конфлікт», повідомляє «УНІАН».

Сікорський не став коментувати, чи буде обрана головним дипломатом ЄС глава італійського МЗС Федеріка Могеріні (яку оглядачі називали прихильним до РФ політиком) досить рішучою щодо Росії, зазначивши, що це покажуть конкретні дії Могеріні.

Він також звернув увагу на те, що закордонну політику ЄС визначають більше глави урядів 28 країн, що входять у європейське співтовариство, та зазначив, що прем'єр Польщі незабаром очолить Раду ЄС.

Нагадаємо, Європейський союз може прийняти рішення про нові економічні санкції проти Росії протягом тижня за прискореною процедурою, в залежності від розвитку реальних подій в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом