Президент України Петро Порошенко призначив заслуженого лікаря України Ольгу Богомолець своїм радником, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ця посада дозволить вам сконцентруватися на ряді гуманітарних проблем. Упевнений, що об'єднання наших зусиль буде дуже корисним для України», - сказав Президент.

Петро Порошенко обговорив напрями роботи Ольги Богомолець на посаді радника Президента.

Зокрема, він повідомив про те, що підписав закон про спрощення реєстрації ліків, яких потребують учасники АТО. Також завтра представник Президента у Верховній Раді внесе в парламент законопроект, яким скасовується подвійне оподаткування благодійної допомоги.

У свою чергу Ольга Богомолець ініціювала створення інформаційного ресурсу, метою якого повинна стати допомога сім'ям, які втратили годувальника.

«Будь-яка людина з будь-якої точки світу зможе зайти на цей ресурс, банк надасть іменний номер картки, і можна буде перерахувати гроші на рахунок сім'ї», - сказала вона.

За словами Ольги Богомолець, на цьому ресурсі повинні бути рахунки сімей активістів та правоохоронців, які загинули під час зіткнень в Києві і в зоні проведення АТО.

Петро Порошенко зазначив, що під час зустрічі з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель досягнута домовленість про лікування в Німеччині за рахунок німецького уряду двадцяти поранених українських військовослужбовців. Також НАТО висловило готовність надати п'ятдесяти найбільш постраждалим українським бійцям можливість протезування в країнах Євросоюзу.

«Я хотів би вас попросити, щоб у списку були ті, хто насправді дуже потребує такої допомоги, щоб ми скористалися допомогою, яку нам дає Європейський союз і НАТО, і, не гаючи часу, відправили людей на лікування», - сказав Президент, звертаючись до Ольги Богомолець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом