Помічник генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй з прав людини Іван Шимонович виступає за зміну українського законодавства для поліпшення дотримання прав вимушених переселенців.

Про це він повідомив, відповідаючи на запитання журналістів у Харкові в неділю увечері.

«Я буду звертатися до органів влади України з тим, щоб було вдосконалене законодавство, яке дозволить найкращим чином дотримувати права вимушених переселенців, надавати їм більше можливостей», - сказав він.

Шимонович наголосив, що це питання має стати предметом стурбованості міжнародного співтовариства, повідомляють «Українські Новини».

«І точно такий же меседж я передам і в Женеві, і в Нью-Йорку», - зазначив він.

Шимонович підкреслив, що його особисто зворушило те, наскільки тепло мешканці Харкова беруть вимушених переселенців з інших регіонів країни.

Він зазначив також, що його турбує ситуація, яка спостерігаються в Україні у зв'язку з конфліктом на сході країни.

«Тенденції здебільшого турбують мене, тому що конфлікт наростає, збільшується кількість людських жертв, зростає кількість вимушених переселенців, зростає кількість людських страждань. Я повинен буду розповісти про все це Раді Безпеки ООН. 23 вересня в Женеві намічено провести засідання Ради з прав людини, що розглядатиме ситуацію в Україні», - зазначив він.

Шимонович зазначив, що на додаток до порушень громадянських і політичних прав порушуються також економічні та інші права - право на охорону здоров'я, на харчування, на воду та санітарні послуги.

«На жаль, цей список дуже довгий», - сказав він.

Шимонович повідомив також, що планує в понеділок відвідати Слов'янськ та Святогірськ.

Як раніше повідомляв ForUm, станом на 1 вересня Державна служба з надзвичайних ситуацій зареєструвала 215 594 вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції та Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом