Підрозділи Державної прикордонної служби України спільно з Національною гвардією вжили додаткових заходів щодо охорони та оборони Маріуполя і узбережжя Азовського моря.

Про це повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

Так, згідно з повідомленням, прикордонники отримали переносні протитанкові ракетні комплекси «Фагот» для ефективного знищення бронетехніки противника.

Крім цього, прикордонні підрозділи розпочали заходи з охорони та оборони кордону з другого рубежу на напрямку Новоазовськ-Амвросіївка (Донецька обл.).

Водночас у прикордонному відомстві підкреслили, що через бойові дії у прикордонних районах Донецької і Луганської областей, високу загрозу життю людей, руйнування інфраструктури пунктів пропуску та неможливість здійснення прикордонно-митних перевірок з 30 офіційних пунктів пропуску (пунктів контролю) у 22 контрольні процедури та оформлення не здійснюються.

Як повідомляв ForUm, Азовське море патрулюють шість корабельно-катерних тактичних груп Морської охорони Державної прикордонної служби з метою прикриття морської ділянки державного кордону та запобігання висадки на узбережжі в межах Донецької, Запорізької та Херсонської областей збройних формувань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом