Національний банк України очікує надходження другого траншу Міжнародного валютного фонду на 1,45 млрд дол. і 500 млн дол. від Світового банку вже 3 вересня поточного року.

Про це повідомила прес-служба регулятора, посилаючись на заяву голови НБУ Валерії Гонтарєвої на зустрічі з керівниками 40 найбільших банків України щодо врегулювання ситуації на валютному ринку.

«Гонтарєва нагадала, що очікує надходження другого траншу МВФ у розмірі 1,45 млрд доларів США та 500 млн доларів США від Світового банку вже 3 вересня поточного року, що призведе до подальшого зростання валютних резервів і стабілізації валютного ринку», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд підтвердив внесення питання про перший перегляд кредитної програми stand by для України до порядку денного засідання Ради директорів Фонду 29 серпня.

Україна розраховує до кінця 2014 року отримати від Міжнародного валютного фонду об'єднаний третій і четвертий транші кредиту в розмірі 2 млрд доларів.

В кінці квітня МВФ затвердив кредитну програму для України на 17,01 млрд доларів, а на початку травня надав перший транш кредиту stand by на суму 3,19 млрд доларів.

З 24 червня по 18 липня місія МВФ перебувала в Україні, після чого Фондом було рекомендовано виділити Україні другий транш кредиту stand by на 1,4 млрд доларів.

Раніше МВФ припускав виділення Україні другого траншу кредиту stand by в сумі 914,67 млн СПЗ (1,418 млрд доларів) в липні, третього траншу в такому самому обсязі - у вересні, а четвертого траншу в такому ж обсязі - в грудні 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38