До кінця 2014 року долар може досягти позначки в 15 гривень. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції висловив економічний та фінансовий експерт, проектний менеджер Ліги Фінансового Розвитку Андрій Блінов.

«Абсолютно очевидно, що в цьому році ми повинні орієнтуватися приблизно на такі параметри українського розвитку до кінця року - падіння економіки на 10%, інфляція - 20%, обмінний курс на рівні 15 гривень за долар. Це та ситуація, яку ми на сьогоднішній день маємо», - сказав він.

Крім того, за словами експерта, уряд буде змушений збільшити дефіцит державного бюджету.

«Рішення, які прийняв уряд з фінансування української армії, з цілого ряду інших витрат і перевищення макропоказників над базовими, які закладені в бюджет - все це говорить про те, що Україна буде змушена збільшувати дефіцит бюджету і шукати додаткові джерела фінансування, в тому числі і зовнішнього боргу», - вважає Блінов.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Міністерство фінансів України за рішенням уряду направить в золотовалютні резерви Національного банку України 340 млн дол. США, які будуть використані для підтримки курсу гривні.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом