Прокуратура Харківської області порушила справу за фактом незаконного видобутку газу на 10,5 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

«За фактом незаконного видобутку газу Харківською міжрайонною прокуратурою з нагляду за дотриманням законів у природоохоронній сфері розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 КК України (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки)», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що службові особи філії газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» з жовтня 2011 року до цього часу видобували природний газ при відсутності акту гірничого відводу.

В цілому незаконно видобуто і реалізовано 3 млн куб. м газу. Збиток від такої діяльності склав більше 10,5 млн грн.

Наразі досудове слідство триває. Його хід перебуває на контролі прокуратури Харківської області.

Нагадаємо, це вже друге кримінальне провадження за фактом «угод» з видобуванням блакитного палива. На початку серпня прокуратурою області розпочато досудове розслідування за аналогічною статтею. Тоді, також, в рамках прокурорської перевірки, було встановлено, що посадовими особами товариства з обмеженою відповідальністю в період з серпня по листопад 2012 року при відсутності необхідної дозвільної документації (акта гірничого відводу) здійснено видобуток і реалізація 2,97 млн куб. м природного газу. Сума збитку склала понад 10 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом