Для стабілізації курсу гривні Національний банк України повинен закрити міжбанківський валютний ринок. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«Необхідно було, коли валютний ринок вже погано себе почував, йти на непопулярний, екстраординарний захід - закрити міжбанківський валютний ринок», - сказав він.

За словами експерта, міжбанківський валютний ринок необхідно було закрити до понеділка чи п'ятниці, коли МВФ повинен прийняти рішення про надання Україні другого траншу кредиту.

«У п'ятницю буде рішення МВФ. Існує маса позитивних сигналів з приводу того, що рішення буде на користь України. Є заяви Держдепу і є неофіційні розмови у Вашингтоні, які свідчать про те, що МВФ підтримає Україну і ми отримаємо другий транш. А це означає, що піде позитивна інформація на ринки», - пояснив Устенко.

При цьому, на думку експерта, НБУ слід переглянути свою практику і стратегію формування курсової політики.

Як раніше повідомляв ForUm, Міжнародний валютний фонд підтвердив внесення питання про перший перегляд кредитної програми stand by для України до порядку денного засідання Ради директорів Фонду 29 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85