Заяви про плани обкласти податком додаткові доходи депутатів - окозамилювання. Таку думку в коментарі Forum'у висловив член парламентського Комітету з питань фінансів і банківської діяльності народний депутат Андрій Пінчук, коментуючи ініціативу глави Міністерства фінансів Олександра Шлапака.

«Це окозамилювання. Спочатку знизили зарплати. Гаразд би депутатам, але і співробітникам апарату, у яких зарплати по 2-3 тисячі гривень. І це у вищому законодавчому органі, де повинні бути люди, які розуміються на своїй професії. Вони заощадили, а мільйони витратили на нікому не потрібний військовий парад. А тепер роблять популістські, порожні заяви. У Мінфіну завжди була позиція придуркувата, вони не по землі ходили, а тільки в цифрах витали. Але те, що там зараз відбувається, розуму незбагненно», - обурився він.

За словами Пінчука, ініціатива обкласти податками додаткові доходи депутатів - це лише красиві слова. Що ж стосується оподаткування в цілому, то парламентарій зазначив, що політика влади нагадує йому «Пригоди Чиполліно» Джанні Родарі. «Скоро будемо за повітря платити», - зазначив Пінчук.

«У чому проблема представників нинішньої влади? Вони повністю відірвані від реального життя, а їх заяви не збігаються з діями. Заявляючи, що скоротять кількість податків до дев'яти - збільшують їх. Говорячи про децентралізацію - не роблять жодних кроків для цього. Єдине, на що їх вистачає - говорити, що йде війна. Але люди незабаром зрозуміють, що всі проблеми в державі не можна прикривати одним словом «війна», - попередив нардеп.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом