Рішенню про доцільність направлення на Донбас російської гуманітарної допомоги мають передувати консультації за участю представників відповідних міжнародних організацій.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив начальник управління інформаційної політики Департаменту політики та комунікацій Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Рішенню про доцільність направлення російської гуманітарної допомоги мають передувати консультації за участю Міжнародного комітету Червоного Хреста, тристоронньої контактної групи і ОБСЄ, з метою з'ясування реальних потреб у такій допомозі як за номенклатурою товарів, так і за їх кількістю, отримання чітких гарантій безпеки гуманітарного вантажу, осіб, які його супроводжують на тій частині території України, яка тимчасово перебуває під контролем незаконних збройних формувань», - заявив чиновник.

Крім того, у МЗС наполягають на тому, що перед відправкою подібних гуманітарних конвоїв необхідно погодити детальний маршрут їх проходження та порядку їх супроводу з боку Міжнародного Червоного хреста.

Як повідомляв ForUm, раніше Росія направила до МЗС України ноту, в якій інформувала про намір підготувати новий гуманітарний конвой.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом