Новим порядком на отримання дозволу на емісію облігацій можуть скористатися шахраї.

Таку думку висловив ForUm'у економіст Владислав Старинець, коментуючи затверджений Кабінетом Міністрів новий порядок отримання дозволу на емісію облігацій міжнародною фінансовою організацією в Україні.

«У нас в країні одна з головних проблем: завжди існують деякі "дірки" в законодавстві, які навмисно використовують деякі люди. В даному випадку - ця загроза, безумовно, є», - сказав Старинець.

Зокрема, експерт зазначив, що новий порядок отримання дозволів на емісію облігацій не вимагає від майбутнього емітента аудиторського висновку про фінансові результати діяльності та довідки контролюючого органу країни, резидентом якої є емітент.

Подібні огріхи законотворчості економіст приписує загальній напруженій обстановці, в якій працює уряд.

«Вони зараз працюють в екстремальному режимі, дуже складна ситуація в країні. Можливо, просто руки не доходять до того, щоб вичитати все, не допустити лазівок, якими можуть скористатися нечисті на руку підприємці», - заявив Старинець.

При цьому експерт зазначив, що громадянам, які бажають взяти участь у процесі купівлі-продажу облігацій, необхідно бути уважними до своїх потенційних партнерів.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом