Міністерство палива та енергетики Криму у зв'язку з бойовими діями на Донбасі опрацьовує варіанти поставок вугілля з регіонів Росії. Про це сьогодні на апаратній нараді Ради міністрів Криму повідомив міністр палива і енергетики Сергій Єгоров.

«З вугіллям ситуація дуже напружена у зв'язку з подіями на Донбасі. Договори, укладені з компаніями, які постачають вугілля, не виконуються, оскільки ешелони з вугіллям не можуть випустити в бік Криму, - сказав Єгоров. - Ведеться напружена робота з Кузбасом та Ростовською областю».

За його словами, з російськими постачальниками вугілля ведуться переговори про логістики та ціною. «Я думаю, ми прорвемося в цьому питанні. Вересень буде показовим у цьому напрямі, коли ми будемо масово завозити вугілля в Крим», - повідомив Єгоров.

В.о. глави Криму Сергій Аксьонов доручив Єгорову надати готовий план заходів з постачання вугілля вже до наступного засідання Радміну. «Якщо потрібна комунікація з кимось із губернаторів - кажіть, буду дзвонити і особисто просити сприяння», - додав Аксьонов, повідомляє «Крыминформ».

Нагадаємо, вивезення українських продуктів з Криму в інші регіони Росії припинено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69