Група автомобільних компаній Allur Auto - офіційний виробник і дистрибутор українських автомобілів ZAZ Chance (аналог українського ZAZ Lanos), зупиняє виробництво автомобілів ZAZ у зв'язку з введенням нових норм технічного регламенту, а також через нестабільну ситуацію на території України.

Про це пише газета «Аргументи і факти» з посиланням на прес-службу компанії.

З 1 січня 2015 року набирають чинності нові норми технічного регламенту Митного союзу, у зв'язку з чим останній машинокомплект вітчизняного автомобіля буде зібраний в кінці ІІІ кварталу 2014 року.

Разом з тим у прес-службі зазначили, що запасні частини на автомобілі будуть поставлятися з України доти, доки на них буде попит.

У повідомленні говориться, що фахівці, задіяні на виробництві автомобілів Chance, будуть пересаджені на ділянки виробництва SsangYong і Peugeot.

«Зараз компанія AllurAuto проводить фінальні переговори з альтернативним брендом ZAZ в тому ж ціновому сегменті. Коли буде можливість озвучити нового партнера, ми обов'язково це зробимо. Ми обмежені угодою про конфіденційність», - цитує прес-служба президента ЦК AllurGroup Андрія Лаврентьєва.

Найбільший виробник легкових автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ; Запоріжжя) практично зупинив виробництво автомобілів і автобусної техніки через девальвацію гривні і війну на сході України. Раніше ЗАЗ перейшов на триденний робочий тиждень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом