Можлива зустріч Петра Порошенка і Володимира Путіна в Мінську може стати початком підготовки до майбутнього діалогу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь (2010-2011) Роман Безсмертний.

«Зустріч в столиці Білорусі варто розглядати як "передумову до прелюдії" майбутніх відносин. У ситуації, коли на сході гинуть люди і ллється кров, Порошенко здійснює цей візит в першу чергу на шкоду собі, але на користь країни і народу. Якщо виходити з категорії "правильно", то Україні немає чого робити в Мінську. Стверджую це, виходячи як з точки зору результативності переговорного процесу, так і з позиції оцінки ситуації в цілому. Проте, якщо виходити з категорії "необхідно" то, природно, присутність глави держави на саміті є обов'язковою», - заявив він.

 

Разом з тим, за словами Безсмертного, як би не хотілося, Україна не буде суб'єктом переговорного процесу в Мінську. Цю роль на саміті виконають Росія, Сполучені Штати і Євросоюз, які й вирішуватимуть подальшу долю конфлікту.

 

Нагадаємо, на 26 серпня в Мінську заплановано зустріч у форматі Україна - ЄС - «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з імплементацією угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, енергетичною безпекою і стабілізацією ситуації на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом