Україні не варто розраховувати на допомогу президента Білорусі Олександра Лукашенка під час переговорів у форматі «Україна - Митний союз - Євросоюз», які відбудуться сьогодні в Мінську. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Білорусь (2010-2011) Роман Безсмертний.

«Білорусь стане нейтральною територією тільки для України, США та ЄС. Володимир Путін приїжджає до Мінська тільки тому, що буде відчувати себе тут фактично як вдома. Незважаючи на давні теплі стосунки президентів України і Білорусі, які в свій час були закладені на грунті бізнесу, нашій країні не варто розраховувати на допомогу Лукашенка у вирішенні цього питання. Лукашенко - не більш ніж один з акторів політичного театру Володимира Путіна, його не варто вважати союзником», - зазначив він

За словами Безсмертного, Білорусь на сьогоднішній день не є самостійною державою, а є лише частиною РФ, де Лукашенко виконує функції губернатора, інтерес якого полягає головним чином в утриманні влади.

Нагадаємо, на 26 серпня у Мінську за ініціативою Президента Білорусі Олександра Лукашенка заплановані переговори Президента України Петра Порошенка з Президентом Росії Володимиром Путіним, Президентом Білорусі Олександром Лукашенко і Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим. У зустрічі також заплановано участь трьох комісарів ЄС - із зовнішньої політики Кетрін Ештон, вз енергетики - Гюнтера Еттінгера і торгівлі - Карла де Гухта.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом