У Європі зафіксовано значний спалах сальмонельозу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду.

Захворювання людей, викликане зараженням Salmonella enteritidis штаму PT14b, зареєстровані у Франції, Німеччині, Австрії, Великобританії та Люксембурзі, при цьому найбільше число хворих відзначено у Великобританії, наголошується в повідомленні.

На думку російського відомства, найбільш вірогідним джерелом інфекції є курячі яйця з Німеччини. Британська рада виробників яєць закликав населення країни вживати тільки британські яйця. Россільгоспнагляд проводить моніторинг ситуації.

18 серпня Россільгоспнагляд опублікував заяву про захворювання людей циклоспорозом на території 21 штату США. Як найбільш імовірне джерело зараження називалися недоброякісні продукти харчування.

В середині лютого 2014 року наглядова служба запобігла постачанню на російський продовольчий ринок партії вагою 24,5 тонни зараженої курячої гомілки зі США. Тоді дослідження фахівців відомства показали, що вся партія американської курятини заражена збудниками сальмонельозу.

Нагадаємо, Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного контролю (Россільгоспнагляд) до 1 січня 2015 року частково зняла заборону на постачання до Криму деяких українських продуктів без права переміщення ввезеної на півострів продукції до регіонів Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом