На проведення позачергових парламентських виборів в Україні 26 жовтня 2014 року у відповідності з нормами чинного законодавства необхідно близько 980 млн грн, заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

«Для фінансування всіх витрат на організацію підготовки виборів, передбачених чинним законом, необхідно близько 980 млн грн. Оскільки мова йде про позачергові вибори, відповідні витрати у державному бюджеті на цей рік не могли бути передбачені просто за визначенням», - зазначив Охендовський.

Кошти на проведення цих виборів, згідно із законом, повинні бути виділені Кабінетом Міністрів з резервного фонду бюджету, передає «ИТАР-ТАСС».

«Сумнівів у тому, що вибори будуть профінансовані урядом у повному обсязі, у нас немає», - сказав Охендовський і додав, що ЦВК «дуже розраховує на якнайшвидше внесення до закону змін, які дозволять скоротити витрати на вибори».

«Тільки відмова від фінансування передвиборної агітації партій та кандидатів за рахунок коштів державного бюджету, за нашими розрахунками, дозволить зекономити понад 100 млн грн. Переконаний, що в нинішній економічній та суспільно-політичної ситуації така відмова була б правильним і раціональним кроком. Сподіваюся, зі мною погодяться і народні депутати, від голосування яких залежить те, у скільки майбутні вибори обійдуться українському народу», - зазначив Охендовський.

В цілому, за його словами, за рахунок технічних змін у Закон «Про вибори народних депутатів» можна заощадити до 140 млн грн.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання, призначивши позачергові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.

14 серпня народні депутати не дійшли згоди щодо внесення змін у виборче законодавство, таким чином, перевибори до Верховної Ради будуть здійснюватися згідно з чинним законом про вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом