Сполучені Штати Америки стурбовані планами Росії відправити черговий гуманітарний конвой у східну Україну і вважатимуть це провокацією.

Про це повідомила прес-секретар Державного департаменту США Джен Псакі на останньому брифінгу у Вашингтоні, повідомляє прес-служба відомства.

«Ми однозначно стурбовані планами Росії відправити другий конвой. Будь-яка нова місія без чіткого дозволу України буде ще одним провокаційним заходом, який лише загострить ситуацію, яку, як заявляє президент Путін, він хоче вирішити», - сказала Псакі.

Вона зауважила, що не можна очікувати, що міжнародне співтовариство буде вірити тому, хто говорить одне, а робить інше, передає «УНІАН».

Псакі підкреслила, що залишається багато невідомого у справі першого гуманітарного конвою росіян.

«Ми не знаємо, що Росія ввезла в Україну, хто в'їхав і що Росія забрала з України. Ми знаємо, що Росія відправила конвой з більш ніж 200 вантажівок без дозволу українського уряду. Ми також знаємо, що Росія продовжує розпалювати вогонь конфлікту з допомогою поставок зброї, підготовленого персоналу. Також невідомо, чи виїхали всі вантажівки і водії», - сказала представник Держдепу.

Вона зазначила, що США підтримують надання гуманітарної допомоги жителям Донбасу, але це має робитися через Міжнародний комітет Червоного хреста за погодженням з українською владою, а не в односторонньому порядку.

Як повідомляв ForUm, у Москві задоволені доставкою гуманітарної колони в Луганськ

22 серпня Міністерство закордонних справ Росії заявило про початок руху гуманітарного конвою у напрямку Луганська.

Водночас представники Червоного Хреста заявили, що не супроводжують російську гуманітарну колону по території України.

Президент України Петро Порошенко запропонував РФ повернути ситуацію з гуманітарною допомогою в рамки міжнародного правового поля.

Разом з тим вранці 23 серпня перші кілька машин зі складу колони вантажівок з гуманітарною допомогою з Росії повернулися на територію Російської Федерації з Луганська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом