Російському Червоному Хресту поки не вдалося досягти домовленостей з Українським Червоним Хрестом щодо розподілу гуманітарної допомоги, повідомила керівник департаменту зв'язків з громадськістю Російського Червоного Хреста Тетяна Кленицькя.

«Поки ніяких домовленостей немає, - зазначила вона. - Нами направлені відповідні пропозиції в Український Червоний Хрест, але поки що відповіді немає. Йдуть узгодження».

У свою чергу Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця може виконувати свою роль, тільки якщо два національні товариства Червоного Хреста домовляться між собою, як сказав ИТАР-ТАСС глава Регіонального Представництва Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Даврон Мухамад.

«Згідно з міжнародними правилами, працює принцип єдності, тобто необхідно досягти угоди між сторонами», - сказав він.

«Роль федерації - у координації двох сторін, - уточнив він. - Якщо вони (РЧХ і УЧХ) звернуться до нас, то федерація включиться в роботу». За його словами, «федерація чекає обговорення між РЧХ і УЧХ».

Як повідомляв ForUm, у Москві позитивно оцінили діяльність Міжнародного комітету Червоного Хреста під час заходів з доставки гуманітарного вантажу РФ в Україну.

Нагадаємо, 22 серпня Міністерство закордонних справ Росії заявило про початок руху гуманітарного конвою у напрямку Луганська.

Разом з тим, представники Червоного Хреста заявили, що не супроводжують російську гуманітарну колону по території України.

Президент України Петро Порошенко запропонував РФ повернути ситуацію з гуманітарною допомогою в рамки міжнародного правового поля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом