Російські митники завершили оформлення всієї колони з російським гуманітарним вантажем для України, повідомив представник Південного митного управління Раян Фарукшин.

«О 16.00 мск російські митники завершили здійснення митних операцій щодо всієї колони з гуманітарним вантажем", - сказав Фарукшин.

Він уточнив, що наразі вантажівки виїжджають з російського пункту пропуску, повідомляє РІА «Новости».

У Державній прикордонній службі України сказали, що поки не мають інформації про завершення оформлення, оскільки представників Києва не допускають до оформлення вантажу.

«Поки у нас немає такої інформації, наших туди не допускають», - сказав представник прес-служби української прикордонної служби.

Раніше ForUm повідомляв, що 22 серпня Міністерство закордонних справ Росії заявило про початок руху гуманітарного конвою у напрямку Луганська. Пізніше МЗС України виступило з заявою, що вважає незаконний перетин гуманітарною колоною українського кордону кричущим порушенням Росією ключових принципів міжнародного права.

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що рух російської колони в Україну - це пряме вторгнення РФ в Україну.

Пізніше в Державній прикордонній службі України повідомили, що український Державний кордон перетнули вже 145 вантажівок з російською гуманітарною допомогою.

Пізніше Президент України Петро Порошенко закликав Росію повернути ситуацію з її гуманітарним вантажем до рамок міжнародного правового поля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом