Співробітники пропускного пункту «Донецьк» Ростовської області пропустили на територію України 70 вантажівок з гуманітарною допомогою. Про це повідомив офіційний представник Південного митного управління РФ Раян Фарукшин.

Фарукшин також заявив, що митники почали оформлення третьої партії «КамАЗів» з гуманітарним вантажем, що прямують в Україну.

Зараз оформленням вантажів займаються лише російські митники. У зв'язку з цим, за словами Фарукшина, процес оформлення гуманітарного вантажу значно прискорився. Раніше всі процедури проводилися спільно з українською стороною.

Фарукшин заявив, що митники максимально прискорили роботу і готові оформити стільки вантажівок, скільки надійде на пункт пропуску. Він не уточнив, чи зможуть митники пропустити на територію всю колону гуманітарної допомоги, повідомляє «РБК».

Нагадаємо, сьогодні вранці російський гуманітарний вантаж за рішенням влади РФ почав заїжджати на територію України. Повідомлялося, що вантаж не супроводжують представники Червоного Хреста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом