В Міністерстві економіки не розроблялися потрібні економічні закони. Таку думку Forum'у висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, коментуючи заяву про відставку міністра економіки Павла Шеремети.

«Крім питання звітності за даними проведення тендерів, ніяких важливих рішень в діяльності Шеремети я не бачив», - зазначив Жолудь.

Експерт підкреслив, що Міністерство економіки також не приймало участі в законотворчій діяльності.

«Я не бачив, щоб Міністерством економіки просувалися якісь закони. У першу чергу щодо дерегуляції, тих змін, що сприяють високим темпам економічного зростання», - зазначив він.

На думку економіста, міністр подав у відставку через відсутність взаєморозуміння з іншими учасниками Кабінету Міністрів. «Вони не сходилися на думці - що саме треба міняти», - сказав Жолудь.

Як повідомлялося, 21 серпня міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета подав у відставку.

Відповідну заяву міністр написав 20 серпня, після чого її було направлено у Верховну Раду. Свою відставку глава МЕРТ пояснює неузгодженням з ним призначення торгового представника.

Водночас міжнародні ЗМІ сигналізують про погіршення ситуації в економіці України, що посилює тиск на Міжнародний валютний фонд, який у такій ситуації може прийняти рішення про відмову від подальших фінансових вливань.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом