Російський гуманітарний вантаж станом на 9:30 22 серпня залишається на кордоні з Україною, сторони продовжують обговорювати питання безпеки його проходження по території України. Про це повідомив представник Міжнародного комітету Червоного хреста в Україні Андре Лерш.

«Досі обговорюється питання безпеки. Поки жодна вантажівка не перетнула український кордон. Переговори проводяться на кордоні, в штаб-квартирі в Женеві, всі обговорюють це питання, що в Москві, що в Києві, що на місці, що в Женеві. Питання чутливе, ситуація воєнна, не хочеться приймати якийсь ризик», - розповів Лерш.
За його словами, біля російського гуманітарного конвою на кордоні перебувають понад 40 представників Червоного хреста.

«Понад 40 представників Червоного хреста супроводжуватимуть цей вантаж. Потім, може, хтось ще приїде. Такий масштабний вантаж буде їздити частинами», - зазначив Лерш, повідомляє «РБК-Україна».

Нагадаємо, Міжнародний комітет Червоного Хреста» прогнозував, що перші машини з російським гуманітарним вантажем в'їхали в Україну 22 серпня. 21 серпня Державна прикордонна служба України почала оформлення гуманітарного вантажу з Росії в пункті пропуску «Донецьк».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом