Санітарна ситуація на підконтрольних силовикам АТО територіях Донбасу знаходиться під контролем. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив виконувач обов'язків голови санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук.

«У тих частинах регіону, які були звільнені від впливу незаконних воєнізованих формувань все більш-менш нормально. Попри те, що в цих місцях існують великі проблеми з водопостачанням, підвищення рівня інфекційних захворювань не виявлено. Між тим у цих регіонах посилено санітарно-епідеміологічний контроль. Він полягає в додатковому дослідженні джерел водопостачання, харчових продуктів, об'єктів інфраструктури», - заявив він.

Разом з тим фахівець зазначив, що у нього немає достовірних відомостей про те, якою є ситуація у регіонах, контрольованих НЗФ.

«У нас немає зв'язку з підрозділами в Луганську, там вони не працюють. У Донецьку ситуація трохи краще - на територіях, де не проходять бойові дії, за залишковим принципом наші підрозділи все ще виконують лікарський обов'язок», - заявив Кравчук.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом